English

  Prima sedinta de analiza a investitiei CUG

Combinatul de Utilaj Greu Cluj - Napoca a fost fondat in 1970 când s-au pus bazele unei moderne unităti de productie pentru echipamente energetice: in special cazane cu abur, cazane de apă caldă, cazane cu destinatie specială, arzătoare, echipamente pentru centrale termice.


In 1976 C.U.G. s-a extins prin construirea capacitătilor pentru constructia utilajului metalurgic destinat sectoarelor calde si a turnătoriei de fontă. In acelasi timp s-au dezvoltat restul utilitătilor aferente unei astfel de platforme industriale: statia de aer comprimat, fabrica de oxigen, sectia de sculărie, căile ferate interne, modelăria, etc.


In 1980 a fost construită sectia de utilaj tehnologic complex, forja grea, forja usoara, otelăria electrică si turnătoria de otel, inclusiv laboratorul central de analize capabil să efectueze testări mecanice si chimice la cel mai înalt nivel al exigentelor actuale. In 1985 cei peste 8000 de angajati ai C.U.G. produceau deja utilaj energetic complex ( cu pondere considerabilă la export ), utilaje pentru manipularea de otel cald, cuptoare de tratament termic primar si secundar, oale de turnare, utilaje de turnare, instalatii de sablat, cilindri laminori, caje de laminare, alte utilaje pentru liniile de turnare continuă, prese mecanice pentru ambutisat caroserii, prese de debitat, prese hidraulice, prese de debavurare, prese mecanice, ciocane pentru matritare in gama 250 - 2500 tf, etc.


În martie 1991 C.U.G. s-a impărtit in 6 societăti comerciale care permit o adaptabilitare ridicată a productiei acestor societăti la cerintele economiei de piată. FORTPRES CUG s-a format din fosta fabrica de masini grele, continuând traditia si experienta acumulată în fabricarea utilajului tehnologic complex greu, a preselor mecanice si hidraulice, a cilindrilor si cajelor de laminare, a constructiilor mecanosudate si a pieselor de schimb utilaj metalurgic.


La sfârsitul anului 2004 S.C. FORTPRES CUG S.A. a devenit o societate privată prin cumpărarea pachetului majoritar de actiuni de către corporatia ucraineana “Uniunea Industrială a Donbasului” ( Industrialnîi Soiuz Donbassa - ISD ) din Donetk. Politica noului proprietar este de a ridica performantele tehnologice ale societătii prin investitii in perfectionarea si modernizarea capacitătilor de productie si achizitionarea sectoarelor calde ale fostului Combinat de Utilaj Greu.

Ca producător specializat al acestor produse, FORTPRES CUG - CLUJ NAPOCA poate satisface cele mai exigente cerinte ale partenerilor de pe piata internă si externă precizând că utilajele corespund nivelului de calitate cerut de ISO 9001. Dotarea noastra tehnică, experienta si profesionalismul fortei de muncă si a celor peste 150 de ingineri si tehnologi ne permit proiectarea si executia oricărui tip de utilaj greu.


Deschisă oricărei colaborari interne sau externe, având o vasta experienta în domeniu, FORTPRES CUG S.A. poate aborda cu profesionalism proiectarea, executia si livrarea unei game game largi de produse si servicii.


Traditia, Competenta si Calitatea sunt dezideratele colectivului nostru.


Director General

Dorin Ilies
Intreprinderea se întinde pe o suprafată de 70400 m˛ în perimetrul căreia functioneaza doua hale de productie :


1. Hala mecanosudură - organizată independent pe 5 deschideri cu depozit acoperit adiacent în prelungirea căruia se află cabinele de control RX si Gama, cuptorul de detensionare de 80 m˛, cabinele de alicare si grunduire – vopsire, toate cu acces la deschiderea grea nr. 5. Deschiderile nr 1 si 2 sunt destinate prelucrărilor mecanice usoare si medii iar pe dechiderile 3, 4, si 5 se realizeaza debitarea – pregătirea tablelor, constructiile sudate, prelucrări mecanice grele si montaj.


2. Hala de utilaj tehnologic – este organizată integrat pe trei dechideri pe care se realizeaza debitarea tablelor, asamblarea sudarea, prelucrări mecanice usoare si mijlocii si montaj. În acestă hală este în functiune si un sector de tratament termic secundar.


FORTPRES – CUG este o societate comercială pe actiuni cu un capital social de 8 398 650 RON, actionariatul având următoarea componentă:Societatea are 410 angajati din care cca 280 sunt direct productivi. 95% din productia realizată este destinata exportului, livrarea produselor facându-se prin mijloace auto sau pe calea ferată conectată la reteaua natională.

La nivelul societătii există o retea informatică cu acces la Internet informatiile tehnice putând fi prelucrate în format electronic prin Autocad, Solid Works, BricsCad.


top